Subscribe For Free Updates!

We'll not spam mate! We promise.

Showing posts with label pet capybara. Show all posts
Showing posts with label pet capybara. Show all posts

Thursday, November 7, 2013

Unique friendship Capybara and Monkey

Unique friendship Capybara
Unique friendship these two different types of animals may be an example for people who love rival, it's Unique friendship Capybara and Monkey
In Beekse Bergen Safari Park , Holland , a unique friendship between a group of small monkeys and capybara some tail . Capybara is the largest rodent in the world that many live in South America .
Well , in the safari park , two very different types of animals that have a bond of friendship that funny . The monkey was often riding a capybara to move around the safari park .
Had some funny moments immortalized Dutch photographer , Corey van Loon . Corey said the friendship the two types of animals it is not limited to business - horseback riding alone . However , they are often together when eating , sleeping , playing , and even the monkeys often help Capybara find fleas .
" The monkey capybara and it looks very fond of each other . Capybara looks undisturbed while riding their apes . I think they love each other , "said Corey .
" It's nice to see them live together . Remarkable to see the very different animals can live side by side , "said Corey .
Capybara can grow very large and weigh up to 65 kg and height up to 1.3 meters .

Wednesday, November 6, 2013

Capybara does it? this is the answer...!!!

capybara pet

Capybara or Latin name Hydrochoerus hydrochaeris animal species are rodents ( rats countrymen ) in the world . Capybara comes from South America . The animals occupy dense forests and savanna and live near water sources .Still images of animals kabibara



Capybara , the giant rat
Anatomy ( Physical Characteristics )Capybara has a slightly rounded shape body circumference and short head . Her skin was covered with coarse reddish-brown fur on the upper body and yellowish brown towards the bottom ( belly ) . Capybara adults have a length between 107-134 cm and height 50-64 cm of the soil surface . An adult capybara weighs between 35-66 kg . This animal has webbed feet and a tail somewhat not fully grown. Hind legs slightly longer than its front legs . Female Capybara Capybara slightly heavier than males . Capybara has a blunt snout with eyes , nose and ears are on the top of the head . Like other rodents , the capybara teeth can grow continuously and should continue to be used to eat and gnaw .habitat




Capybara does itCapybara are semi - akuatikyang mammals are found in almost all the South American countries in the dense forest area , near water sources such as lakes , rivers , swamps , and ponds . Capybara is also widely available in the savanna ( grasslands ) and along rivers in tropical forests . Capybara known to have been reared on farms in several places .foodCapybara is generally herbivorous animals eat grass and aquatic plants . Capybara also eat fruits and tree bark . These animals are very selective in choosing plants for food . They eat a wider variety of crops in the dry season , because less food is available . They eat grass in the rainy season and the reed switch takes abundant in the dry season . Capybara edible plants during the summer lose nutritional value in the winter so it is not consumed in the winter .In contrast to most grazing animals , capybara jaw hinge is not perpendicular to the animal 's teeth chew food movement forward and backward , instead of toward the side .  

Capybara koprofagus including animals which means she eats her own feces as a source of intestinal flora to aid their digestion . They also often regurgitate their food to chew again .behaviorCapybara live in groups that reached the number one hundred in one herd . Capybara usually found in groups of 10-20 individuals. The capybara herd led by a stud with a member of the group consisting of a capybara young males , females , and children capybara . The dry season when water supply is very limited , some groups will join to use water sources together . Capybara communicate using voice to bark , squeak , moan , and growl .Capybara are semi - aquatic animals , so the wet environment like that a lot of overgrown grass and near rivers or swamps . These animals do most of the activity on the ground , but regular bathing and feeding near the water to swim and dive . During hot weather they soak in water . They used to eat in the morning , afternoon and evening . Capybara is only able to dive a few minutes, but can be hiding in the water long enough period of time with only eyes and ears raised nose to monitor the environment .



pet capybara
Reproduction ( Breeding )Capybara marriage usually takes place in the water , and after a gestation period of 130 days will be 2 to 8 tails born baby capybara . Moments after birth , the baby capybara will immediately follow its mother and eat plants , even though he was still nursing . Capybara child will be weaned after 16 weeks of age . Capybara other females also play keep kids capybara in the group .Conservation StatusIn some places , capybara hunted for their meat and hides . Sometimes they were killed because of a farmers crop pests . Capybara also farmed .These animals can live between 8 to 10 years . But their average lifespan in the wild is less than four years because they are easy prey for predators arrested as jaguars, pumas , cheetahs , eagles , crocodiles , and snakes anaconda . Capybara not endangered animals . Relatively stable population since capybara can multiply rapidly .taxonomy

Capybara scientific classification is as follows :Kingdom: Animalia , Phylum : Chordata , Sub - phylum : Vertebrata , Class : Mammalia , Order : Rodentia , Sub - order : Hystricomorpha , Family: Caviidae , Sub - family : Hydrochoerinae , Genus : Hydrochoerus , Species : H. hydrochaeris .